Revie Stand

Bamba talar ut

Artikel

Det har varit en kaosartad säsong. Ägaren Massimo Cellino har varit avstängd från att äga klubben sedan i vintras men är sedan igår tillbaka på banan igen. Det är många frågetecken som måste rätas ut, bland annat om Neil Redfearn ska få fortsatt förtroende som huvudtränare eller inte. När Redfearn i november tog över som huvudtränare permanent låg Leeds i botten av tabellen. Men i samband med att Steve Thompson anlände under vintern för att assistera Redfearn och Sol Bamba lånades in för att förstärka försvaret började laget klättra uppåt i tabellen. Leeds var ett tag ett av de formstarkaste lagen i ligan. Men när det återstod sju matcher av säsongen stängde sportchefen Nicola Salerno helt plötsligt av Thompson.
– Det var tufft då han gjorde ett strålande jobb. Bakom kulisserna var han väldigt, väldigt bra. Resultaten visade också det. Personligen blev jag sårad när Thommo lämnade. Några spelare tycker att det var rätt beslut, men det tycker inte jag, säger Sol Bamba till Yorkshire Evening Post.

Efter avstängningen förlorade Leeds fem raka matcher och den goda formen var som bortblåst. Klubben har klargjort att Thompsons kontrakt inte kommer att förlängas. När det gäller Redfearn är det fortfarande oklart om han får förlängt eller inte. Bamba vill gärna att han stannar.
– Alla kan se att han känner klubben utan och innan. Det finns ingen bättre för jobbet. Jag blir väldigt besviken om han lämnar. Han förtjänar att få vara kvar.
När det gäller hans egna situation säger Bamba att han väldigt gärna vill stanna men att det är likadant för honom som för alla andra:
– Vi måste vänta då vi inte vet vad som kommer att hända, avslutar han med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg, PhoneLife, Lekia, C More