Revie Stand

Berardi har lärt sig sin läxa

Artikel

Ytterbacken Gaetano Berardi fick en tuff start i sin nya klubb, efter att ha anlänt från Sampdoria förra sommaren. Han drog på sig två röda kort på de fyra första matcherna, bland annat ett direkt i debuten.
– De första två eller tre månaderna var tuffa för mig. Det är väldigt annorlunda här jämfört med den italienska fotbollen. Men nej, det var inte orsaken till de röda korten. Det var jag som gjorde fel, säger han till tidningen Yorkshire Evening Post.
Han har lärt sig av sina misstag.
– Jag var inte glad men jag höll mig lugn månaden efter, jag jobbade hårt med truppen och sedan, när jag kom tillbaka, spelade jag bra. Jag har lärt mig av det. Jag gillade inte att vara utanför laget, fortsätter Berardi.
Under den andra halvan av säsongen var han riktigt bra.
– Jag hade en bra säsong.

Berardi kan spela både som höger- och vänsterback. Under försäsongen har han fått spela på båda positionerna. Mot York förra veckan fick han spela till höger och nu senast mot Frankfurt spelade han vänsterback.
– Det är svårt att byta varje match, men jag kan spela på båda.
Vad tycker han då om matchen mot Frankfurt?
– Det var svårspelat i värmen, både för oss och för Frankfurt, men det är viktigt att spela i de här matcherna. Det var en bra match. De spelade riktigt bra, höll i bollen bra och vann. Vi måste göra bättre ifrån oss men vi är på rätt väg.
Målet för säsongen tycker han borde vara en playoff-plats.
– Målet är playoff. Förra säsongen var tuff för många av spelarna från andra länder. Nästa säsong tror jag blir bättre, avslutar Berardi med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Apohem, Cellbes, Buttericks, C More, Webhallen, Bloomify, Björn Borg, Yves Rocher, Partytajm, Polarn O. Pyret, Skalhuset, Kjell & Company