Revie Stand

Botaka är redo

Artikel

Samma dag som transferfönstret stängdes presenterades Jordan Botaka som klubbens åttonde och sista nyförvärv under sommaren. Huvudpersonen själv säger att allt gick väldigt fort.
– En vecka innan fönstret stängde ringde min agent och pratade med mig om Leeds. Jag var öppen för det och helt plötsligt flög jag hit, hade läkarundersökning och skrev på. Det hände väldigt snabbt, säger Botaka till klubbens hemsida.
Det var till England han ville.
– England är det bästa landet att spela fotboll i. Arenorna, supportrarna och konkurrensen är helt enkelt mycket bättre. De bästa spelarna spelar i England, förklarar han.
Yttermittfältaren anser sig vara redo för spel i the Championship.
– Trodde jag inte att jag var redo hade jag inte kommit hit.
Han hade dock inte så bra koll på klubben tidigare.
– Jag visste att Leeds United var en engelsk klubb, men inte hur stor den var. Jag letade efter mer information om klubben på internet. Överallt kan man se att Leeds har en fantastisk historia, med spel i Champions League och Premier League.

Det var inte så svårt att skriva på för Leeds.
– Det var ett enkelt val. Jag ångrar det inte för en sekund, säger Botaka.
Han gillar de nya lagkamraterna.
– Direkt när jag kom hit började de prata och skämta med mig. De har gjort ett bra första intryck.
Det är bra att Leeds har en relativt ung trupp.
– Det är lättare för spelarna runt omkring mig att förstå mig om de är i samma ålder.
Idag gjorde han sin första träning med klubben efter att ha varit på landslagsuppdrag.
– Det var en stor skillnad mot vad jag är van vid i Holland, men jag tror att träningen här kommer att göra mig väldigt stark. Det är fysiskt. I Holland handlar det mer om tekniken – det är skillnaden, avslutar Botaka med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg, PhoneLife, Lekia, C More