Revie Stand

Cellinos problem fortsätter

Artikel

Massimo Cellinos tid i klubben har varit fylld av juridiska strider. I mars 2014, bara någon månad innan köpet av Leeds United gick igenom, dömdes Cellino till böter då han inte betalat importskatt på 300.000 pund för yachten ”Nelie”. Efter en långdragen process slutade det sedan även med att Cellino blev avstängd, av the Football League, från att äga Leeds från mitten av januari i år till slutet av förra säsongen. I juni blev Cellino på nytt dömd till böter för att han underlät att betala moms vid import av en bil.

Den här veckan är det tre nya fall som ska upp i rätten i Italien. Den första rättegångsförhandlingen hölls i Cagliari igår. I det fallet är Cellino en av elva personer som står anklagade för en rad olika brott inklusive förskingring och förfalskning i samband med byggandet av IS Arenas, en tillfällig arena som användes av Cagliari medan Cellino ägde den sardinska klubben. Ett beslut om Cellino och de andra ska ställas inför rätta eller ej tas den 9:e november.

De andra två fallen tas upp i domstol på fredag. Det ena gäller en skattetvist som involverar de före detta Cagliari-spelarna Joe Bizera och Edgar Alvarezs övergångar till klubben under Cellinos tid som ägare. Det är resultatet av en undersökning som påbörjades redan 2007. Det andra gäller en andra yacht med namnet ”Lucky 23”. Det här fallet har skjutits på framtiden under en längre tid och Cellino står där anklagad för att ha undvikit att betala skatt på båten han importerade från USA år 2011.

Fortsättning följer.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Apohem, Cellbes, Buttericks, C More, Webhallen, Bloomify, Björn Borg, Yves Rocher, Partytajm, Polarn O. Pyret, Skalhuset, Kjell & Company