Revie Stand

Evans om truppläget

Artikel

Steve Evans bekräftar nu att Tom Adeyemi har återhämtat sig från sin sjukdom och finns med i den trupp som på söndag ska ta sig an Nottingham Forest på bortaplan.
– Han låg lågt i några dagar med ett virus och det är aldrig trevligt, säger Evans till klubbens hemsida.
Mittfältaren blev utbytt i den första halvleken mot Wolves och missade sedan matchen mot Preston i söndags.
– Det såg ut som att han saknade energi redan efter trettio sekunder mot Wolves, men han är tillbaka och kommer att åka med i lagbussen till Nottingham, fortsätter Evans.
Att Adeyemi är tillbaka är viktigt då många av spelarna är tröttkörda. Förra veckan spelade Leeds på torsdagskvällen och kom inte tillbaka till Leeds förrän mitt i natten. Det följdes av en match på söndagen.
– Återhämtningstiden var i stort sett lika med noll.
Något liknande blir det nu under julperioden.
– Vi valde verkligen inte att spela den 27:e klockan 17:30 eller att spela på Elland Road den 29:e mot ett av de bästa lagen i ligan. Det är väldigt tufft för spelarna, men jag kommer att använda truppen.
Det innebär att det kommer att roteras en hel del.
– Det är ingen hemlighet att vi inte är nöjda med spelschemat. Därför sa jag till gruppen, och till killarna som inte spelade (mot Preston), att alla kommer att få chansen. De måste vara redo att ta den, avslutar Evans med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Apohem, Cellbes, Buttericks, C More, Webhallen, Bloomify, Björn Borg, Yves Rocher, Partytajm, Polarn O. Pyret, Skalhuset, Kjell & Company