Revie Stand

Gästartikel: Inför Bristol City – Leeds

Artikel

Säsongen har börjat helt ok om man frågar mig. En poäng mot Burnley var ett okej resultat och en poäng mot Reading, efter att ha spelat 120 minuter tre dagar innan, var också ett okej resultat. Nu gäller det dock att leverera, då det behövs tre poäng om vi ska haka på toppen i tabellen.

Matchen mot Reading i helgen blev mållös och det var en ganska tråkig syn för publiken. Det var endast fyra skott på mål i matchen varav ett från Leeds. Försvaret fungerade fint för båda lagen och inte mycket annat egentligen. Sol Bamba kunde ha fått en frilägesutvisning i början av matchen då han kapade en Reading spelare precis utanför straffområdet. Domaren gav dock bara ett gult kort, förmodligen för att det var så tidigt i matchen vilket man kan diskutera om det ska spela någon roll. Det hände dock och han är fortsatt tillgänglig för Rösler.

I kväll är det dock dags att möta ett Bristol som senast kommer från League 1, där de vann ligan med en marginal på åtta poäng. De brukar vara väldigt ettriga i början av matcherna vilket de visade mot Brentford senast. Bristol kontrollerade matchen och gjorde 1-0 redan efter två minuter, men efter att Luke Freeman dragit på sig ett rött kort så vände matchbilden totalt och Brentford kunde till slut vinna med 4-2. Det är något Leeds får vara förberedda på, så det inte blir ett baklängesmål direkt.

Skadeläget i lagen
Leeds kommer som tidigare till spel utan Tommaso Bianchi (skada) och Lewis Cook (avstängd). Utöver det ser laget komplett ut. Mowatt förväntas få börja matchen på bänken då han behöver vila.
Bristol kommer till spel utan Luke Freeman (anfallare) på grund av sin utvisning mot Brentford senast. De får även klara sig utan målvakten Frank Fielding på grund av skada.

Statistik
Leeds har vunnit sina senaste sex möten mot Bristol City. Senast lagen möttes på Ashton Gate Stadium så vann Leeds med 3-2, vilket var den 29 september 2012. Bristol är även det enda laget som inte har tagit en enda poäng denna säsong. Vilket vi får hoppas håller i sig även efter i kväll.

Startelvan
Jag tror Rösler fortsätter med sitt 4-3-3, att Cooper får behålla sin plats och att Mowatt vilas.

Silvestri
Berardi, Cooper, Bamba, Taylor
Murphy, Adeyemi, Phillips
Byram, Wood, Dallas

Tips
Jag hoppas och tror att det blir sjunde raka mot Bristol ikväll. 1-3 där Dallas gör sitt första mål för Leeds!

Marching on Together!

// Linus Fransson Mörk

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg, PhoneLife, Lekia, C More