Revie Stand

Gästartikel: Inför Doncaster – Leeds

Artikel

Matchen mot Burnley i helgen var en fröjd att titta på. Vi spelade äntligen fotboll, ni vet, när man faktiskt har spelare som kan springa på kanterna, som kan slå ett inlägg och som till och med kan ta sig förbi en eller kanske två gubbar på vägen. Vi kan äntligen sluta drömma mardrömmar om Neil Warnocks tjongfotboll och Hockadays diamant på mittfältet. Vilket är ett stort steg framåt. Sedan måste man ge cred till Antenucci, det är inte bara ett vackert fotbollsmål han gör utan det som är ännu mer vackert är passionen han visar när han gör målet. Visst, målet ger honom £14k extra i fickan men det kändes inte som det bara var det han var glad över. Utan att han faktiskt var glad för vår skull, för Leeds Uniteds skull.

Burnley har många bra spelare och kommer närmast från Premier League, vilket gör det extra roligt att vi fick med oss en pinne även om vi lika gärna kunde vunnit matchen. Personligen tycker jag att vi var det bättre laget genom stora delar av matchen, vilket inte är dåligt att vara mot ett lag som Burnley.

Nog om dåtiden, dags att blicka framåt!

Championship har börjat vilket innebär att även ligacupen har börjat. För Leeds så startar resan på torsdag mot Doncaster Rovers. Ett lag som vi har lyckats vinna mot sex av de senaste sju försöken, dock blev det förlust med 2-1 senast när lagen möttes i Championship 2014. Lagen har även möts två gånger i ligacupen, 2013 och 2011. Då blev det vinst med 3-1 respektive 2-1 för Leeds, så statistiken talar till vår fördel. Våra odds försämras inte heller av att vi spelar en vacker fotboll, även om vi inte kommer spela med vårt starkaste lag så tror jag ändå att vi har en bra chans.

Skadeläget i lagen
Leeds har som innan Tommaso Bianchi och Luke Murphy skadade, men Murphy kan komma att vara på avbytarbänken enligt Rösler.

Doncaster kommer att möta Leeds med en skadefri trupp.

Startelvan
Det är väldigt svårt att gissa hur Rösler ska ställa upp men vi får ge det ett försök.

Turnbull
Wootton, Bamba, Bellusci, Taylor
Phillips, Adeyemi, Cook
Byram, Wood, Dallas

Tips
Visst ska det laget ändå kunna klara av att slå ut Doncaster? Jag tror vi tar en övertygande 2-0 seger där Wood i alla fall får göra ett mål.

Matchen TV sänds även på Viaplay och Viasat Fotboll, så glöm inte att titta! Vilka av Leeds matcher som TV sänds ser ni här.

Marching on Together!

// Linus Fransson Mörk

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Apohem, Cellbes, Buttericks, C More, Webhallen, Bloomify, Björn Borg, Yves Rocher, Partytajm, Polarn O. Pyret, Skalhuset, Kjell & Company