Revie Stand

Rösler om försäsongen

Artikel

Sommarens första av totalt fem träningsmatcher är avklarad. Tidigare försäsonger har antalet matcher varit fler, men Uwe Rösler tycker att det räcker med fem. Det riktiga arbetet sker istället på träningsplanen.
– För mig är inte matcherna det viktiga. Efter att ha sett laget förra säsongen visste jag att jag behövde lägga ner många timmar på träningsplanen för att få spelarna att förstå rollerna, skyldigheterna, sättet vi måste spela på. Det är därför jag inte ville fylla sommaren med för många matcher, säger Rösler till tidningen Yorkshire Evening Post.
Det är dags att ändra fokus på träningen.
– Den tuffa delen, de första två veckorna med alla konditionssaker, är nästan klar. Nu behöver vi verkligen fokusera på fotbollsdelen, fortsätter Rösler med.

Längre fram under sommaren står lag som Eintracht Frankfurt, Hoffenheim och Everton för motståndet.
– Jag vill utsätta oss för toppmotstånd då vi tvingas springa mycket. Då vet vi hur vi ligger till fysiskt.
Spelet utan boll måste förbättras.
– Spelarna här är väldigt talangfulla med bollen men vi måste visa förbättringar utan boll, vårt presspel och vår organisation. Spelarna måste visa hur de klarar sig mot toppmotstånd, så matcherna vi har planerade är bra för oss, förklarar Rösler.

Hur ser det då ut på transferfronten? Hittills har fyra nya spelare anlänt under sommaren.
– Jag sa när jag kom hit att det inte skulle bli en stor ruljans på spelare. Jag kommer ihåg mitt första år i Brentford när sexton spelare anlände och sexton spelare lämnade. Så kommer fallet definitivt inte vara här. Det sa jag från dag ett.
Rösler säger att han fortfarande bedömer truppen.
– Vi vill inte ta in någon bara för sakens skull när det visar sig att vi har bra spelare här. Alla har en chans att imponera. Transferfönstret är öppet till slutet av augusti så det finns tid för att göra någonting när vi vill eller behöver det.
Det är således inte bråttom.
– Självklart har jag idéer om hur jag skulle vilja spela och mina idéer behöver en viss typ av spelare, det är helt klart. Men jag är väldigt nöjd med den talan jag har, avslutar Rösler med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg, PhoneLife, Lekia, C More