Revie Stand

Silly Season 2016 (uppdaterad 31/8)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Marcus Antonsson, född 1991, anfallare, Kalmar FF, £2 miljoner
Även klubbar som Cardiff och Aston Villa var intresserade, men det var Leeds som vann dragkampen om den allsvenske skytteligaledaren. Antonsson har skrivit på ett treårskontrakt och blir därmed klubbens första nyförvärv den här sommaren. (28/6)

Kyle Bartley, född 1991, försvarare, Swansea, lån
Mittbacken fick väldigt sparsamt med speltid i Swansea efter han anlände till klubben för fyra år sedan. Sommaren 2013 lånades han därför ut till Birmingham och hann där spela nitton matcher innan han kallades tillbaka. Nu är det Leeds tur att låna honom och lånet sträcker sig säsongen ut. (1/7)

Hadi Sacko, född 1994, anfallare, Sporting B, lån
Sacko är en mångsidig anfallare som även kan spela på kanterna eller som offensiv mittfältare. Fransmannen köptes av Sporting Lissabon för två somrar sedan, men har sedan dess bara fått spela med B-laget. Han var i våras även utlånad till Sochaux i den franska andraligan. Nu går flyttlasset till Leeds och lånet sträcker sig säsongen ut. (5/7)

Robert Green, född 1980, målvakt, fri transfer
Nu på kvällen kom nyheten om att den förre landslagsmålvakten, som fick lämna Queens Park Rangers tidigare under sommaren, har skrivit på ett ettårskontrakt med Leeds. 36-åringen blir således klubbens fjärde nyförvärv den här sommaren. (6/7)

Matt Grimes, född 1995, mittfältare, Swansea, lån
Den unge mittfältaren, som spelar för det engelska U21-landslaget, har inte fått så många chanser i Swansea sedan han anlände till klubben från Exeter i januari 2015. Istället var han i våras utlånad till Blackburn där han spelade tretton matcher. Nu återförenas han med Garry Monk i Leeds och lånet sträcker sig säsongen ut. (7/7)

Kemar Roofe, född 1993, anfallare, Oxford United, £?
Roofe gjorde förra säsongen, med alla cuper inräknade, hela tjugosex mål för sitt Oxford som blev uppflyttade till League One. För det blev anfallaren, som även kan spela som ytter, utsedd till säsongens spelare i League Two. Nu har han skrivit på ett fyraårskontrakt med Leeds och blir därmed klubbens sjätte nyförvärv den här sommaren. (7/7)

Pablo Hernández, född 1985, mittfältare, Al-Arabi, lån
Den offensiva mittfältaren, som kan spela både på kanten och centralt, lämnade för två somrar sedan Swansea för att spela i Qatar-klubben Al-Arabi. Större delen av förra säsongen var han dock utlånad till Rayo Vallecano i La Liga. Nu återförenas spanjoren med Garry Monk och till att börja med handlar det om ett lån på sex månader. (2/8)

Luke Ayling, född 1991, försvarare, Bristol City, £?
Högerbacken, som även kan spela centralt i backlinjen, startade sin karriär i Arsenal där han bildade mittlås tillsammans med Kyle Bartley i ett framgångsrikt ungdomslag som vann både ligan och cupen 2009. Flyttlasset gick sedan vidare, via Yeovil, till Bristol City där han har tillbringat de två senaste säsongerna. Han är nu klar för Leeds och har skrivit på ett treårskontrakt. (11/8)

Liam Bridcutt, född 1989, mittfältare, Sunderland, £?
Bridcutt imponerade rejält under sin lånesejour i klubben förra säsongen och Leeds har varit intresserade av att köpa mittfältaren under hela sommaren. Efter långdragna förhandlingar blev det idag äntligen klart att Bridcutt blir klubbens nionde nyförvärv den här sommaren. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt. (16/8)

Pontus Jansson, född 1991, försvarare, Torino, lån
Den svenske mittbacken lämnade Malmö FF sommaren 2014 för spel i italienska Torino, men har sedan dess inte lyckats ta en ordinarie plats i Serie A-klubbens startelva. För att få speltid lånas han nu därför ut till Leeds. Lånet sträcker sig säsongen ut. (18/8)

Eunan O’Kane, född 1990, mittfältare, Bournemouth, £?
Den irländske landslagsmittfältaren köptes av Bournemouth sommaren 2012 när de spelade i League One. De två efterföljande säsongerna var han en viktig spelare för den sydengelska klubben, men efter det fick han sämre med speltid. Idag kom nyheten om att mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Leeds och han blir således klubbens elfte nyförvärv den här sommaren. (31/8)

Klara ut:
Mirco Antenucci, född 1984, anfallare, fri transfer
Den italienske anfallaren anlände till klubben för två somrar sedan och under hans tid i klubben har det blivit nitton mål. Hans kontrakt går nu ut och anfallaren har själv bekräftat att han lämnar klubben. (8/5)

Scott Wootton, född 1991, försvarare, fri transfer
Alla trodde att Wootton hade ett år kvar på kontraktet, men så visade sig inte vara fallet. Efter en väldigt svag säsong får således mittbacken, som även kan spela högerback, lämna klubben på fri transfer. (20/5)

Tom Adeyemi, född 1991, mittfältare, lån avslutat
Mittfältaren anlände till klubben på lån förra sommaren och fick till en början mycket speltid, men efter att Uwe Rösler fick sparken minskade speltiden avsevärt. Han har nu återvänt till Cardiff. (20/5)

Mustapha Carayol, född 1988, mittfältare, lån avslutat
Den gambiske yttermittfältaren var mycket skadad under sin lånesejour i klubben och när han väl kunde spela imponerade han inte direkt. Han har nu återvänt till Middlesbrough. (20/5)

Tommaso Bianchi, född 1988, mittfältare, Ascoli, £?
Bianchi var under den andra halvan av förra säsongen utlånad med köpoption till Ascoli, men den permanenta övergången kunde bara genomföras om Serie B-klubben klarade sig undan nedflyttning. Det gjorde de och mittfältaren lämnar därmed Leeds. (1/7)

Giuseppe Bellusci, född 1989, försvarare, Empoli, lån
Den impopuläre italienaren har missat inledningen av försäsongen på grund av familjeskäl och idag kom nyheten om att han blir kvar i Italien. Serie A-klubben Empoli lånar mittbacken säsongen ut och de har även en köpoption. (1/7)

Casper Sloth, född 1992, mittfältare, Ålborg BK, £?
Speltiden för den danske mittfältaren sedan han anlände till klubben från AGF Aarhus för två somrar sedan har varit minimal. Nu återvänder han till Danmark för att de närmaste tre åren spela för Ålborg som förra säsongen slutade femma i den danska Superligan. (4/7)

Lewis Cook, född 1997, mittfältare, Bournemouth, £?
Unge Cook har varit en av klubbens bästa spelare sedan han debuterade i A-laget för två säsonger sedan. Prestationerna på planen gjorde dock att Premier League-klubbar fick upp ögonen för mittfältaren och nu är det klart att Bournemouth blir talangens nya klubbadress. (8/7)

Lee Erwin, född 1994, anfallare, Oldham, lån
Speltiden har varit minimal för skotten sedan han anlände till klubben från Motherwell förra sommaren. Han var utlånad en kort period till Bury under den senaste säsongen och nu lånas han ut igen. Den här gången till Oldham och lånet sträcker sig säsongen ut. (9/7)

Jordan Botaka, född 1993, mittfältare, Charlton, lån
Botaka har inte fått så mycket speltid sedan han anlände till klubben förra sommaren och han tycks inte finnas med i Garry Monks framtidsplaner heller. Idag blev det klart att kongolesen lånas ut till League One-klubben Charlton säsongen ut. (11/8)

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Skalhuset, Kjell & Company, Yves Rocher, Björn Borg, Partytajm, PhoneLife, Lekia