Revie Stand

Silly Season 2017 (Uppdaterad 31/8)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Hadi Sacko, född 1994, mittfältare, Sporting, £1,6 miljoner
Inlånade Sacko visade under den senaste säsongen att han är en väldigt snabb spelare som har mycket kvar att lära på den sista tredjedelen av planen. Trots det har Leeds nu valt att utnyttja deras köpoption och yttermittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt. (2/6)

Mateusz Klich, född 1990, mittfältare, FC Twente, £1,5 miljoner
Den 27-årige polacken köptes förra sommaren av nederländska Twente och gjorde under den efterföljande säsongen sex mål från sin position på innermittfältet. Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med Leeds och blir därmed klubbens andra nyförvärv den här sommaren. (23/6)

Felix Wiedwald, född 1990, målvakt, Werder Bremen, £500.000
Efter att hittills enbart ha spelat för klubbar i hemlandet så väljer nu den tyske målvakten att pröva sina vingar utomlands. Förra säsongen gjorde han tjugosex framträdanden för Bremen i alla tävlingar och hjälpte dem till en åttondeplacering i Bundesliga. De närmaste tre åren är det dock spel med Leeds som gäller för 27-åringen. (30/6)

Vurnon Anita, född 1989, mittfältare, fri transfer
Anita är en mångsidig spelare som kan spela på det defensiva mittfältet samt på båda kanterna i försvaret. Holländaren ansluter på fri transfer då hans kontrakt med Newcastle gick ut förra helgen och han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de närmaste tre åren. (6/7)

Caleb Ekuban, född 1994, anfallare, Chievo, £500.000
Den italienskfödde ghananen har tillhört Chievo under hela sin karriär men speltiden i Serie A-klubben har lyst med sin frånvaro. Istället har 23-åringen varit utlånad flera gånger och förra säsongen spelade han för albanska Partizani Tirana där han gjorde arton mål i alla tävlingar. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år. (11/7)

Samuel Sáiz, född 1991, mittfältare, Huesca, £3,1 miljoner
Sáiz är en offensiv mittfältare som den senaste säsongen gjorde tolv mål och åtta assist i den spanska andradivisionen. Flertalet spanska klubbar var även de intresserade av 26-åringen, men det var Leeds som drog det längsta strået. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt. (13/7)

Ezgjan Alioski, född 1992, mittfältare, Lugano, £3,2 miljoner
Yttermittfältaren lämnar nu Schweiz för första gången i karriären för att istället pröva lyckan på de brittiska öarna. Under den senaste säsongen gjorde han sjutton mål i alla tävlingar för Lugano och han gjorde även sitt första mål för det makedonska landslaget. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt och blir därmed Leeds sjunde nyförvärv. (13/7)

Matthew Pennington, född 1994, försvarare, Everton, lån
Den unge mittbacken har fått spela en dryg handfull matcher i Premier League för Everton och under vårens derby mot Liverpool gjorde han även mål. Ett par gånger tidigare har han lånats ut för att få speltid och under den kommande säsongen är det Leeds tur. (19/7)

Ouasim Bouy, född 1993, mittfältare, fri transfer
Den defensive mittfältaren som även kan spela som mittback kostar inte Leeds någonting eftersom han släpptes av storklubben Juventus tidigare under sommaren. Bouy har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år och kommer till en början att vara utlånad till Cultural Leonosa som spelar i den spanska andradivisionen. (2/8)

Cameron Borthwick-Jackson, född 1997, försvarare, Man U, lån
Vänsterbacken har spelat fjorton matcher i alla tävlingar för Manchester United men under första halvan av föregående säsong fick han istället se sig utlånad till the Championship och Wolverhampton. Nu är det Leeds tur att låna 20-åringen och lånet sträcker sig säsongen ut. (7/8)

Jay-Roy Grot, född 1998, anfallare, NEC, £1,5 miljoner
Grot är en lång anfallare som även kan spela på kanten och han kommer närmast från nederländska NEC där han förra säsongen gjorde sex mål i alla tävlingar. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med Leeds och blir med det klubbens elfte nyförvärv den här sommaren. (24/8)

Andrew Lonergan, född 1983, målvakt, Wolves, fri tansfer
Målvakten spelade i Leeds för sex säsonger sedan men lämnade efter ett år för Bolton då Neil Warnock istället valde att ta in i sin favoritmålvakt Paddy Kenny. Nu är Lonergan tillbaka i klubben och han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år. (27/8)

Pawel Cibicki, född 1994, anfallare, Malmö FF, £1,5 miljoner
Den 23-årige anfallaren, som även kan spela på kanten, har i år stått för fem mål på tjugo framträdanden i Allsvenskan. Han har nu skrivit på ett kontrakt med Leeds som sträcker sig fyra år framåt och han blir med det klubbens trettonde nyförvärv den här sommaren. (31/8)

Pierre-Michel Lasogga, född 1991, anfallare, Hamburg, lån
Den tyske anfallaren har de fyra senaste säsongerna spelat för Hamburg och där gjort trettio mål i alla tävlingar för klubben. Förra säsongen blev det dock bara två på tjugotvå matcher och nu har den tyska klubben gått med på att låna ut honom till Leeds säsongen ut. (31/8)

Klara ut:
Modou Barrow, född 1992, mittfältare, lån avslutat
Den snabbe svensk-gambianen lånades in under januarifönstrets sista dag, men hans speltid i Leeds har varit mycket begränsad och nu är det klart att Barrow återvänder till Swansea. (17/5)

Kyle Bartley, född 1991, försvarare, lån avslutat
Bartley har under den nyligen avslutade säsongen bildat ett mycket bra mittlås tillsammans med svenske Pontus Jansson och även om han nu återvänder till Swansea så hoppas Leeds kunna köpa den storspelande mittbacken under de närmaste månaderna. (17/5)

Matt Grimes, född 1995, mittfältare, lån avslutat
Den unge mittfältaren kan ha varit ett av de sämsta lånen som Leeds har gjort på mycket länge och eftersom han knappt har fått spela någonting alls under säsongen så återvänder Grimes nu till Swansea. (17/5)

Alfonso Pedraza, född 1996, mittfältare, lån avslutat
Precis som Barrow så anlände den spanske yttermittfältaren till Leeds på lån under januarifönstrets sista dag. Pedraza hann under våren med att spela fjorton matcher och göra ett mål, men någon fortsättning blir det inte utan han har nu återvänt till Villareal. (17/5)

Jordan Botaka, född 1993, mittfältare, fri transfer
Den kongolesiske yttermittfältaren anlände till Leeds för två år sedan, men under den första säsongen i klubben fick han inte spela så mycket och under den andra lånades han istället ut till Charlton. Hans kontrakt går ut nu i sommar och han erbjuds inte något nytt. (17/5)

Ross Turnbull, född 1985, målvakt, fri transfer
Under de två säsonger som Turnbull har varit en Leeds-spelare har han enbart fått stå i en ligacupmatch så det är inte någon överraskning att han nu får lämna klubben när kontraktet går ut. (17/5)

Luke Murphy, född 1989, mittfältare, Burton, lån
Mittfältaren ingick inte i Garry Monks planer förra säsongen så i januari lånades han istället ut till Burton. Nu är det klart att det blir fortsatt spel där för Murphy och lånet sträcker sig säsongen ut. (3/7)

Lewie Coyle, född 1995, försvarare, Fleetwood, lån
Coyle är för närvarande tredjeval på positionen till höger i backlinjen så för att han ska få regelbundet med speltid meddelades det idag att Leeds lånar ut honom till League One-klubben Fleetwood säsongen ut. (4/7)

Charlie Taylor, född 1993, försvarare, Burnley, £6 miljoner
Den spelvägrande vänsterbacken Taylors kontrakt med Leeds gick ut för en dryg vecka sedan och idag kom nyheten om att det istället väntar spel i Premier League med Burnley för 23-åringen. (6/7)

Giuseppe Bellusci, född 1989, försvarare, fri transfer
Idag meddelade Leeds att den mycket impopuläre italienske mittbacken nu har gått med på att säga upp sitt kontrakt med klubben. Han lämnar därmed på fri transfer och återvänder troligen till Italien. (18/7)

Marco Silvestri, född 1991, målvakt, Verona, £?
Silvestri anlände till Leeds för tre somrar sedan och de första två åren var han förstemålvakt. Förra säsongen passerades han dock av Robert Green och då även Felix Wiedwald har köpts in så finns det inte längre någon plats för 26-åringen. Han flyttar istället tillbaka till sitt hemland för spel i Serie A-klubben Hellas Verona. (19/7)

Lee Erwin, född 1994, anfallare, Kilmarnock, fri transfer
Den unge skotten var under hela förra säsongen utlånad till Oldham och gjorde då tio mål i alla tävlingar. När han sedan återvände till Leeds fick han dock förklarat för sig att han inte fanns med i Thomas Christiansens framtidsplaner så han lämnar nu klubben för spel i Kilmarnock. (28/7)

Ouasim Bouy, född 1993, mittfältare, Cultural Leonosa, lån
När Bouy idag på eftermiddagen presenterades av Leeds så meddelade klubben att han under den här säsongen kommer att vara utlånad till det spanska farmarlaget Cultural Leonosa. (2/8)

Tyler Denton, född 1995, försvarare, Port Vale, lån
För tre dagar sedan skrev vänsterbacken på ett nytt treårskontrakt med Leeds och idag meddelade klubben att 21-åringen lånas ut till Port Vale där han kommer att få värdefull speltid den här säsongen. (7/8)

Marcus Antonsson, född 1991, anfallare, Blackburn, lån
Den 26-årige svensken inledde förra säsongen bra men när Garry Monk valde att ändra till att bara spela med en anfallare så förpassades han till bänken. Eftersom han inte heller finns med i nye Thomas Christiansens framtidsplaner så får han istället spendera säsongen i Blackburn. (11/8)

Chris Wood, född 1991, anfallare, Burnley, £15 miljoner
Den nyzeeländska anfallaren gjorde hela trettio mål i alla tävlingar förra säsongen och det gjorde att Premier League-klubbar fick upp ögonen för honom. När Wood fick reda på intresset så vägrade han att förlänga med Leeds och idag kom beskedet att han är klar för Burnley. (21/8)

Liam Bridcutt, född 1989, mittfältare, Nottingham, £1 miljon
Mittfältaren fick förra säsongen förstörd på grund av skador och då han inte finns med i Thomas Christiansens framtidsplaner så lämnar han nu Leeds för spel i ligakonkurrenten Nottingham Forest. (22/8)

Souleymane Doukara, född 1991, anfallare, Osmanlispor, fri transfer
Doukara har under de tre senaste säsongerna fått en hel del speltid men eftersom han hittills den här säsongen inte har fått spela någonting alls så flyttar anfallaren nu till turkiska Osmanlispor. (23/8)

Toumani Diagouraga, född 1987, mittfältare, fri transfer
Mittfältaren anlände till Leeds i januari 2016 och fick sedan spela en hel del under våren, men när Garry Monk tog över tränarposten så fick han istället träna med U23-laget. Han har inte heller funnits med i Thomas Christiansens framtidsplaner så nu har kontraktet sagts upp. (25/8)

Robert Green, född 1980, målvakt, fri transfer
Green var förstemålvakt förra säsongen och gjorde mycket bra ifrån sig men under sommaren tappade han den platsen till Felix Wiedwald som är bättre med fötterna. Idag meddelade Leeds att 37-åringens kontrakt har sagts upp och att han således lämnar klubben på fri transfer. (27/8)

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, Lekia, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg