Revie Stand

Silly Season 2018 (upp. 1/8)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Lewis Baker, född 1995, mittfältare, Chelsea, lån
23-åringen var den senaste säsongen utlånad till Middlesbrough där han bara fick göra fjorton framträdanden i alla tävlingar. Nu är det Leeds tur att låna innermittfältaren och lånet sträcker sig säsongen ut. (30/6)

Jamal Blackman, född 1993, målvakt, Chelsea, lån
Den långe målvakten var under den senaste säsongen utlånad till rivalen Sheffield United och gjorde där mycket bra ifrån sig. Nu lånar Chelsea ut 24-åringen ännu en säsong och den här gången till Leeds. (16/7)

Barry Douglas, född 1989, Wolves, försvarare, £?
Den 28-årige skotten var nog ligans bäste vänsterback förra säsongen då han stod för fem mål och hela fjorton framspelningar. Han har skrivit på för tre år och blir med det sommarens tredje nyförvärv. (28/7)

Jack Harrison, född 1996, yttermittfältare, Man City, lån
Huvudtränaren Marcelo Bielsa ville ha in en ny yttermittfältare och efter att argentinaren övertalat Pep Guardiola så anländer nu Harrison. Lånet av 21-åringen sträcker sig över hela den här säsongen. (30/7)

Patrick Bamford, född 1993, anfallare, Middlesbrough, £7 miljoner
Förra säsongen gjorde anfallaren tretton mål i alla tävlingar men nu går flyttlasset vidare till en annan Yorkshireklubb. 24-åringen har skrivit på för fyra år och blir med det Leeds femte nyförvärv. (31/7)

Klara ut:
Matthew Pennington, född 1994, försvarare, lån avslutat
Den inlånade mittbacken fick spela tjugofyra matcher under den nyligen avslutade säsongen och det ryktades lite smått att Leeds var intresserade av att göra övergången permanent. Det kommer dock inte att hända nu i och med att 24-åringen har förlängt med Everton. (12/5)

Pierre-Michel Lasogga, född 1991, anfallare, lån avslutat
Den tyske anfallaren lånades in förra sommaren och gjorde till en början en hel del mål men i slutet av säsongen gick det inte lika bra. Nu har han vinkat farväl på sociala medier och återvänt till Hamburg. (12/5)

Madger Gomes, född 1997, mittfältare, Sochaux, £?
Efter att ha lämnat Liverpool skrev den unge spanske mittfältaren på för Leeds förra sommaren men under säsongen blev det endast två matcher i ligacupen. Nu är det klart att han lämnar för spel i Sochaux. (11/6)

Felix Wiedwald, född 1990, målvakt, Eintracht Frankfurt, £?
Tysken köptes in förra sommaren då Leeds behövde en målvakt som var bra med fötterna men många misstag gjorde att 28-åringen under våren inte ens fick sitta på bänken. Nu är det helt klart att han lämnar klubben för att istället bli andremålvakt i Eintracht Frankfurt. (19/6)

Lewie Coyle, född 1995, försvarare, Fleetwood, lån
Högerbacken var förra säsongen utlånad till Fleetwood i League One och gjorde där väldigt bra ifrån sig. Nu är det klart att 22-åringen återvänder dit men den här gången sträcker sig lånet till januari. (27/6)

Pawel Cibicki, född 1994, anfallare, Molde, lån
Cibicki köptes in förra sommaren men under den senaste säsongen blev det inte så värst mycket speltid för svensk-polacken. Nu är det helt klart att 24-åringen lånas ut till norska Molde i sex månader. (3/7)

Andrew Lonergan, född 1983, målvakt, fri transfer
Lonergan anlände till klubben för ett år sedan för att vara andremålvakt bakom Felix Wiedwald. Nio matcher spelade han men han lyckades inte bli ordinarie trots tyskens riktigt usla form. Nu har 34-åringen gått med på att säga upp sitt kontrakt med klubben. (5/7)

Jay-Roy Grot, född 1998, anfallare, VVV-Venlo, lån
Den unge anfallaren har haft det riktigt tufft sedan han kom till klubben förra sommaren för på sammanlagt tjugotre matcher under den senaste säsongen så blev det bara ett mål. Nu är det klart att han lånas han ut till den nederländska klubben VVV-Venlo säsongen ut. (5/7)

Tyler Denton, född 1995, försvarare, Peterborough, lån
Denton har enbart gjort tre stycken framträdanden för Leeds och under hösten förra säsongen var han utlånad till Port Vale. Nu lånas han ut på nytt men den här gången till Peterborough säsongen ut. (6/7)

Paudie O’Connor, född 1997, försvarare, Blackpool, lån;
Den snart 21-årige mittbacken fick göra seniordebut för Leeds i april och totalt så blev det fyra framträdanden under den senaste säsongen. Nu är det klart han lånas ut till Blackpool säsongen ut. (6/7)

Marcus Antonsson, född 1991, anfallare, Malmö FF, £?
Svensken kom till Leeds för två år sedan och fick en hel del speltid under hösten men efter det fick han inte spela något alls. Den senaste säsongen var den 27-årige anfallaren utlånad till Blackburn. Nu vänder han hemåt igen för spel i Allsvenskan med de regerande mästarna Malmö. (14/7)

Hadi Sacko, född 1994, mittfältare, Las Palmas, lån
Leeds valde att köpa loss yttermittfältaren från Sporting Lissabon för ett år sedan trots att han inte varit så bra under inlåningen. Förra säsongen fick han knappt spela alls så nu väntar ett år i Spanien istället. (31/7)

Luke Murphy, född 1989, mittfältare, fri transfer
Mittfältaren har inte spelat en match i ligan för Leeds på två år utan har istället mestadels varit utlånad till Burton. Nu har 28-årige Murphy gått med på att säga upp sitt kontrakt med klubben. (1/8)

Ronaldo Vieira, född 1998, mittfältare, Sampdoria, £7,7 miljoner
Talangen hade det lite tufft under förra säsongen och han har inte heller varit så bra under den här försäsongen. Nu är det klart att Vieira lämnar Leeds för spel i Serie A-klubben Sampdoria. (1/8)

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, Lekia, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Bookbeat, Yves Rocher, Björn Borg, SmartaSaker

Per köp: