Revie Stand

Silly Season 2020 (upp. 5/9)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Hélder Costa, född 1994, mittfältare, Wolves, £16 miljoner
Precis som det bestämdes förra året när Costa först kom till Leeds på lån så har yttermittfältarens övergång nu blivit permanent. Costa har skrivit på ett fyraårskontrakt och sägs kosta runt sexton miljoner pund. (7/7)

Illan Meslier, född 2000, målvakt, Lorient, £5 miljoner
Fransmannen kom på lån inför den nyligen avslutade säsongen men fick inte chansen på allvar förrän förstemålvakten Kiko Casilla blev avstängd åtta matcher i våras. Då imponerade 20-åringen rejält vilket ledde till att hans övergång från Lorient till Leeds nu har gjorts permanent. (23/7)

Jack Harrison, född 1996, mittfältare, Manchester City, lån
Nu har det rapporterats att Leeds lånar in den 23-årige yttern ytterligare en gång vilket är tredje sommaren i rad. Förra sommaren så var det med en köpoption på åtta miljoner pund men nu har den ökat till tio. (10/8)

Rodrigo, född 1991, anfallare, Valencia, £26 miljoner
Den Brasilienfödde spanjoren har nu köpts från Valencia där han för tre säsonger sedan gjorde sexton stycken mål i La Liga. Efter det har antalet gjorda mål sjunkit varje säsong men vi får hoppas att Marcelo Bielsa kan få igång 29-åringen igen som även kan spela som 10:a och ytter. (29/8)

Robin Koch, född 1996, försvarare, Freiburg, £13 miljoner
Efter att ligakonkurrenten Brighton avvisade tre bud på välspelande Ben White var Leeds tvungna att leta efter en ny mittback. Nu är Robin Koch klar och precis som med Rodrigo är kontraktet på fyra år. (29/8)

Klara ut:
Jean-Kévin Augustin, född 1997, anfallare, RB Leipzig, lån avslutat
23-åringen kom på lån i vintras och till en början var det tänkt att allting skulle bli permanent om Leeds går upp. Coronaviruset har dock försenat en eventuell uppflyttning och Yorkshireklubben har valt att inte förlänga lånet till säsongens slut. De berättas anse att då de inte tagit sig upp före sista juni så behöver de inte längre köpa fransmannen. (2/7)

Laurens De Bock, född 1992, försvarare, Zulte Waregem, lån
Vänsterbacken var utlånad vid två tillfällen den senaste säsongen och nu lånas han ut igen. Han nästa klubbadress är belgiska Zulte Waregem där han stannar hela nästa säsong och det finns även en köpoption. (27/7)

Ben White, född 1997, försvarare, Brighton, lån avslutat
White fick vara med i alla ligamöten under den senaste säsongen och var riktigt bra hela året. Nu har 22-åringen sagt adjö till Leeds och fansen på sociala medier eftersom det säsongslånga lånet är över. (29/7)

Gaetano Berardi, född 1988, försvarare, fri transfer
Berardis kontrakt gick ut under den här sommaren och inget antyder att schweizaren har fått ett nytt. 32-åringen åkte dock på en svår knäskada i slutet så Leeds stöttar nog honom under hela skadeperioden. (5/9)

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Apohem, Cellbes, Buttericks, C More, Webhallen, Bloomify, Björn Borg, Yves Rocher, Partytajm, Polarn O. Pyret, Skalhuset, Kjell & Company