Revie Stand

Silly Season 2021 (upp. 1/9)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Jack Harrison, född 1996, mittfältare, Man City, £11 miljoner
Efter att ha varit inlånad till Leeds tre säsonger i rad så blev den lysande 24-åringen idag klar för Yorkshireklubben permanent. Yttermittfältaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig fram till sommaren 2024. (2/7)

Junior Firpo, född 1996, försvarare, Barcelona, £12,8 miljoner
Den dominikanskfödde spanjoren och vänsterbacken blev nu idag Leeds andra nyförvärv under den här sommaren. Firpo spelade sammanlagt 18 matcher för Barcelona den allra senaste säsongen. 24-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fyra säsonger framåt i tiden. (6/7)

Kristoffer Klaesson, född 2000, målvakt, Vålerenga, £1,7 miljoner
Idag bekräftades det att norrmannen tar över rollen som reservmålvakt i Leeds. Den här säsongen hann 20-åringen med att spela fjorton matcher för Vålerenga innan han tog sig över till England. Klaesson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra åren. (31/7)

Daniel James, född 1997, mittfältare, Man Utd, £25 miljoner
Marcelo Bielsa har velat få in den riktigt raske yttern under en längre tid och i januari 2019 var en övergång ytterst nära. Nu idag så blev dock 23-åringen äntligen en Leeds-spelare för han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fem säsongerna. (31/8)

Klara ut:
Gaetano Berardi, född 1988, försvarare, fri transfer
Den riktigt tuffe och schweiziske backen anslöt till Leeds för sju år sedan men har inte alltid haft en startplats. Först var han en ytterback men när Marcelo Bielsa kom så skolades han om till mittback. Nu är det helt klart att 32-åringen lämnar Leeds när hans kontrakt går ut i sommar. (21/5)

Pablo Hernández, född 1985, mittfältare, fri transfer
Den spanske spelfördelaren har varit ovärderlig för Leeds sedan han dök upp på lån i augusti 2016. Han har visserligen ett år kvar på sitt kontrakt med klubben men idag kom beskedet att han lämnar även han. (21/5)

Barry Douglas, född 1989, försvarare, fri transfer
Den 31-årige och skotske vänsterbacken var under den senaste säsongen utlånad till Blackburn där han fick medverka i 30 stycken matcher nere i the Championship. Nu går emellertid avtalet med Leeds ut och han är en av en dryg handfull spelare som inte erbjuds något nytt. (27/5)

Ouasim Bouy, född 1993, försvarare, fri transfer
Det är inte någon som vet om mittbacken finns på riktigt då han inte har lirat en enda match sedan han kom från Juventus sommaren 2017. Bouy var sedan utlånad två år i följd men därefter så har denne spelare varken varit utlånad eller tränat med Leeds och nu går kontraktet ut. (27/5)

Eunan O’Kane, född 1990, mittfältare, fri transfer
30-åringen lånades i januari förra året för andra gången ut till Luton och han skulle stanna kvar där tills hans kontrakt med Leeds gick ut. Det gör det nu i sommar så mittfältaren lämnar således på fri transfer. (27/5)

Ezgjan Alioski, född 1992, mittfältare, fri transfer
Den väldigt galne vänsterbacken från Nordmakedonien lämnar Leeds då kontraktet med klubben nu gått ut. 29-åringen erbjöds ett helt nytt avtal men han skrev inte på då han hade fått vara backup nästa säsong. (5/7)

Laurens De Bock, född 1992, försvarare, Zulte Waregem, lån
Den 28 år unge vänsterbacken fick infinna sig i att vara utlånad till Zulte Waregem under hela den senaste säsongen och nu så är det klart att han blir kvar i den belgiska klubben ytterligare en säsong. (7/7)

Kiko Casilla, född 1986, målvakt, Elche, lån
Den spanske målvakten anlände i januari 2019 och var nummer ett fram till februari året efter då han stängdes av i åtta stycken ligamöten. Då tog Illan Meslier över startplatsen och Casilla fick vara backup men nu lånas 34-åringen ut till Elche i La Liga för att få speltid. (12/7)

Ian Poveda, född 2000, mittfältare, Blackburn, lån
Den unge yttermittfältaren Ian Poveda kom till Leeds i januari förra året från Manchester City och har sedan dess medverkat i 20 möten. Den här säsongen ingår han dock inte i A-laget så han lånas ut i stället. (23/8)

Hélder Costa, född 1994, mittfältare, Valencia, lån
Eftersom James värvats in så behövde en ytter lämna klubben och i natt vid ettiden rapporterade Leeds att Helder Costa har lånats ut. Resten av säsongen ska han spela för Valencia och de har även en köpoption. (1/9)

Stötta bloggen:

Per köp: Greatdays, Stor & Liten, Allente, Björn Borg, Cellbes, Webhallen, DOZ Apotek, Kjell & Company, Dustin Home, TV4 Play