Revie Stand

Silly Season 2022 (upp. 2/9)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Brenden Aaronson, född 2000, mittfältare, Salzburg, £22 miljoner
Leeds siktade på att värva in den offensive och amerikanske mittfältaren redan i januari men fick då ett väldigt tydligt nej. Nu är det dock klart att Aaronson ansluter och han har skrivit på ett femårskontrakt. (26/5)

Rasmus Kristensen, född 1997, försvarare, Salzburg, £10 miljoner
Det har nu berättats att högerbacken från Danmark blir spelare nummer två som Leeds köper från RB Salzburg under denna sommar. 24-åringen är en spelare som ”verkligen ger allt” och hans avtal är på fem år. (8/6)

Marc Roca, född 1996, mittfältare, Bayern, £10 miljoner
Den här sommarens tredje nyförvärv har faktiskt ingen koppling till Red Bull utan ansluter till Leeds från tyska Bayern München. Den 25 år unge spanjorens kontrakt sträcker sig fram till sommaren 2026. (17/6)

Darko Gyabi, född 2004, mittfältare, Man City, £5 miljoner
Samtidigt som den väldigt viktige Kalvin Phillips köptes av ligavinnarna så passade Leeds på att värva en spelare och den spelaren är unge Gyabi som tillhört Manchester Citys juniorlag. Gyabi är ”riktigt förväntansfull” och har skrivit på ett kontrakt som går ut först sommaren 2026. (4/7)

Tyler Adams, född 1999, mittfältare, Leipzig, £20 miljoner
Den tredje spelaren som köps från en Red Bull-klubb den här sommaren är den defensive mittfältaren Adams. Han ska nu tillsammans med Roca fylla det hål Kalvin Phillips lämnade efter sig i Leeds-truppen. (6/7)

Luis Sinisterra, född 1999, mittfältare, Feyenoord, £21 miljoner
Eftersom Raphinha är på väg bort så behövde Leeds köpa in en ersättare och det blev till slut en colombian från den nederländska ligan. Det avtal som yttern Sinisterra nu har skrivit på går ut sommaren 2027. (7/7)

Joel Robels, född 1990, målvakt, fri transfer
Leeds har sagts vara intresserade av att värva en ny andremålvakt under hela sommaren och nu har de fått in en rutinerad sådan. Den 32 år unge spanjorens kontrakt med Real Betis gick ut efter förra säsongen. (9/8)

Wilfried Gnonto, född 2003, anfallare, FC Zürich, £3,9 miljoner
Leeds avslutade sommarens transferfönster med att köpa den unge samt mångsidige anfallaren Gnonto som nog får starta i u21-laget. Italienaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger. (2/9)

Klara ut:
Laurens De Bock, född 1992, försvarare, fri transfer
De Bock skrev på för fyra och ett halvt år vintern 2018 men var sedan för dålig så de senaste fyra åren har han bara varit utlånad. Det allra senaste året var han i Belgien och där stannar han då kontraktet går ut. (10/6)

Kalvin Phillips, född 1995, mittfältare, Man City, £42 miljoner
Mittfältaren har varit Leeds viktigaste spelare men nu är det över då han är klar för Manchester City. Phillips dök upp i Yorkshireklubben när han var 14 år och han lämnar med det ett mycket stort hål efter sig. (4/7)

Charlie Cresswell, född 2002, försvarare, Millwall, lån
Den unge samt storväxte mittbacken ville ha mer speltid den kommande säsongen så således får han nu tillbringa ett helt år i Millwall. Lånet från Leeds till Championship-klubben sträcker sig hela säsongen. (4/7)

Tyler Roberts, född 1999, anfallare, QPR, lån
Den offensive spelaren var trots väldigt svaga insatser en stor favorit hos Marcelo Bielsa men hos nye Jessie Marsch så är han inte det. Nu blir det i stället spel nere i The Championship med QPR för 23-åringen. (6/7)

Raphinha, född 1996, mittfältare, Barcelona, £50 miljoner
Chelsea nämndes länge ha lagt det helt klart bästa budet men yttern ville enbart ner till mycket skuldtyngda Barcelona och till slut så kom de med ett tillräckligt bra bud. Under den senaste säsongen gjorde brasilianaren elva mål för Leeds i Premier League samt tre framspelningar. (15/7)

Jamie Shackleton, född 1999, mittfältare, Millwall, lån
Den mångsidige mittfältaren har mestadels fått vara högerback under de senaste åren men på den positionen är det nu riktigt fullt och 22-åringen lånas med det i stället ut till Millwall där också Cresswell är. (19/7)

Leif Davis, född 1999, försvarare, Ipswich, £1 miljon
Vänsterbacken spelade inte så värst mycket under förra säsongen då han var utlånad till Bournemouth men Jesse Marsch har ändå gett honom en chans denna försäsong. 22-årige Davis insatser har dock inte varit så bra och idag blev det klart att Leeds säljer honom till Ipswich. (25/7)

Kiko Casilla, född 1986, målvakt, fri transfer
Nu idag meddelade Leeds att de har kommit överens med målvakten om att bryta avtalet. Spanjoren var förra säsongen utlånad till Elche där han efter hand tappade platsen som förstemålvakt. (31/7)

Hélder Costa, född 1994, mittfältare, Al-Ittihad, lån
Angolanen var inte med Marcelo Bielsas planer förra sommaren och den här ingår han inte i Jesse Marschs. Denna gång så lånas han dock inte ut till Valencia utan till Al-Ittihad och flytten blir permanent efter. (7/8)

Ian Poveda, född 2000, mittfältare, Blackpool, lån
Yttermittfältaren var under förra säsongen utlånad till Blackburn och nu lånas han ut på nytt till andraligan The Championship. Denna gång så är det till Blackpool och lånet sträcker sig över hela säsongen. (27/8)

Daniel James, född 1997, mittfältare, Fulham, lån
Även Tottenham meddelas ha varit intresserade av att värva Leeds raske ytter men han hamnade innan fönstret stängde istället i Fulham. Det här lånet sträcker sig som väntat över hela den pågående säsongen. (2/9)

Stötta bloggen:

Per köp: Greatdays, Stor & Liten, Allente, Björn Borg, Cellbes, Webhallen, DOZ Apotek, Kjell & Company, Dustin Home, TV4 Play