Revie Stand

Silly Season 2023 (upp. 2/9)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Ethan Ampadu, född 2000, mittfältare, Chelsea, £7 miljoner
Den 22 år gamle walesaren rapporteras också kunna spela som mittback men det är på mittfältet han tycks trivas som bäst. Han har skrivit på ett avtal med Leeds som sträcker sig över de kommande fyra åren. (19/7)

Karl Darlow, född 1990, målvakt, Newcastle, £?
Den andra värvningen för den här sommaren är nu i hamn i form av den riktigt erfarne målvakten Karl Darlow. 32-åringen kommer närmast från Newcastle och har skrivit på ett treårskontrakt med Leeds. (30/7)

Sam Byram, född 1993, försvarare, fri transfer
När Byram lämnade Leeds i januari 2016 så var han högerback men i sin allra senaste klubb Norwich fick han vara mycket vänsterback och det är även där han ska konkurrera under den stundande säsongen. Kontraktet 29-åringen nu berättas ha skrivit på sträcker sig över ett års tid. (5/8)

Joe Rodon, född 1997, försvarare, Tottenham, lån
Leeds behövde plocka in en till mittback redan före Liam Cooper åkte på skadan men då kaptenen nu är borta två månader blev det akut. Den 25-årige walesarens lån sträcker sig över hela den här säsongen. (11/8)

Joël Piroe, född 1999, anfallare, Swansea, £10,5 miljoner
Leeds har varit i behov av en målfarlig anfallare under en väldigt lång tid och nu har de lyckats värva en i form av Piroe. Nederländaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra stycken säsonger. (25/8)

Djed Spence, född 2000, försvarare, Tottenham, lån
Truppen innehöll redan många spelare som kunde spela på högerbacken men den positionen ansågs ändå behöva förstärkas. Spence är den andra spelaren som Leeds lånar in från Tottenham denna sommar. (30/8)

Ilia Gruev, född 2000, mittfältare, Werder Bremen, £5 miljoner
Leeds behövde fylla på spelartruppen med fler mittfältare och en som nu värvats in är den 23 år unge bulgaren Gruev. Han meddelas ha skrivit på ett kontrakt som sträcker över de kommande fyra åren. (31/8)

Glen Kamara, född 1995, mittfältare, Rangers, £5 miljoner
Den finländske landslagsspelaren har berättats vara på väg till Yorkshire och Leeds hela sommaren men övergången blev trots det aldrig klar. Det har den dock nu blivit och Kamara har fått ett fyraårskontrakt. (1/9)

Jaidon Anthony, född 1999, mittfältare, Bournemouth, lån
Medan Luis Sinisterra lånas ut till Bournemouth i Premier League så går Anthony åt andra hållet. Under förra säsongen fick ytterlöparen speltid i trettio matcher och gjorde på de matcherna tre stycken mål. (2/9)

Klara ut:
Weston McKennie, född 1998, anfallare, Juventus, lån avslutat
Det har rapporterats att Leeds hade varit tvungna att värva den inlånade och amerikanske mittfältaren för väldigt dyra pengar om de hade lyckats hålla sig kvar i Premier League men så blir nu alltså inte fallet. (4/6)

Adam Forshaw, född 1991, mittfältare, fri transfer
Mittfältarens tid i Leeds har verkligen varit fylld av skador och nu så har klubben rapporterat att hans kontrakt inte förlängs. 31-åringen har dock blivit inbjuden till att vara med på lagets försäsongsträning. (13/6)

Joel Robels, född 1990, målvakt, fri transfer
Den erfarne och spanske målvakten plockades förra sommaren in för att vara backup bakom fransmannen Illan Meslier. Förra månaden blev han dock förstemålvakt men trots att hans kontrakt på ett år nu går ut så har även han blivit inbjuden till att vara med på försäsongsträningen. (13/6)

Tyler Roberts, född 1999, anfallare, Birmingham, £?
Den offensive spelaren var en riktigt stor favorit hos Marcelo Bielsa men när den populäre argentinaren lämnade Leeds så blev 24-åringen snart i stället utlånad till QPR nere i andraligan. Den här sommaren är det dock Birmingham som har valt att värva Roberts och det permanent. (22/6)

Robin Koch, född 1996, försvarare, Frankfurt, lån
Just som resten av Leeds försvar så har inte Koch haft det särskilt lätt de senaste säsongerna och nu flyttar han till Eintracht Frankfurt. I och med att hans kontrakt går ut nästa sommar så lämnar han då gratis. (7/7)

Diego Llorente, född 1993, försvarare, Roma, lån
Den rutinerade samt spanske mittbacken var under den andra halvan av förra säsongen utlånad till Roma och nu återvänder han dit. Denna gång handlar det dock om ett lån som sträcker sig över hela säsongen. (8/7)

Brenden Aaronson, född 2000, mittfältare, Union Berlin, lån
Den mycket klene mittfältaren värvades av Leeds under förra sommaren men stod för en klart svag säsong. Nu är det helt klart att den 22 år unge amerikanen lånas ut till tyska Union Berlin säsongen ut. (9/7)

Rodrigo, född 1991, anfallare, Al-Rayyan, £3 miljoner
Den 32 år gamle spanjoren var Leeds bäste målskytt förra säsongen men han hade en utköpsklausul i kontraktet. Nästa klubbadress är Al-Rayyan som spelar uppe i Qatars högstadivision Qatar Stars League. (14/7)

Rasmus Kristensen, född 1997, försvarare, Roma, lån
Trots att dansken anslöt till Leeds för bara ett år sedan så lämnar han nu Yorkshireklubben. Precis som Llorente lånas Kristensen ut till Roma där han kommer att tillbringa hela den kommande säsongen. (14/7)

Marc Roca, född 1996, mittfältare, Real Betis, lån
Antalet utlånade Leeds-spelare börjar nu bli väldigt många eftersom den spanske mittfältaren är den femte under den här sommaren. Det är Real Betis som han ska spela för under den kommande säsongen. (17/7)

Maximilian Wöber, född 1998, försvarare, Gladbach, lån
Österrikaren köptes av Leeds i januari och det verkade till en början som att han skulle stanna kvar. Han hade dock också han en utlåningsklausul så när Mönchengladbach visade intresse lämnade han snabbt. (31/7)

Jack Harrison, född 1996, mittfältare, Everton, lån
Alla fans till Leeds är nu mycket trötta på utlåningsklausuler då yttern är den sjunde spelaren som har fått sin aktiverad i sommar. Den klubb som Harrison ska spela för resten av den här säsongen är Everton. (14/8)

Tyler Adams, född 1999, mittfältare, Bournemouth, £23 miljoner
Amerikanen är ytterligare en råtta som nu flyr det just nu riktigt ostabila skeppet. Det blev enbart en säsong i Leeds för den 24 år gamle defensive mittfältaren vars nästa klubb är Bournemouth på sydkusten. (20/8)

Sam Greenwood, född 2002, mittfältare, Middlesbrough, lån
Mittfältaren har enbart spelat sju minuter i ligan och fjorton i cupen den här säsongen vilket antyder att han inte anses vara bra nog. Han har nu i stället lånats ut till Middlesbrough där han stannar en säsong. (31/8)

Cody Drameh, född 2001, försvarare, Birmingham, lån
Högerbacken har inte varit särskilt bra när han spelat för Leeds men när han lånats ut har han varit en av de bättre. Nästa klubb som han lånas ut till är konkurrenten Birmingham och eftersom han sitter på ett utgående kontrakt så kommer han att lämna permanent nästa sommar. (1/9)

Luis Sinisterra, född 1999, mittfältare, Bournemouth, lån
Den colombianske kantlöparen sägs ha varit väldigt sur över att han inte fick lämna klubben medan hans utlåningsklausul ännu var aktiv. Nu har han dock lämnat och han blir klubbkamrat med Tyler Adams igen. (2/9)

Stötta bloggen:

Per köp: Greatdays, Stor & Liten, Allente, Björn Borg, Cellbes, Webhallen, DOZ Apotek, Kjell & Company, Dustin Home, TV4 Play