Revie Stand

Silly Season 2024 (upp. 23/7)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Joe Rodon, född 1997, försvarare, Tottenham, £10 miljoner
Den 26 år unge mittbacken var helt klart en mycket stabil pjäs längst där bak när han var i Leeds på lån från Tottenham den senaste säsongen och nu så har den övergången blivit permanent för tio miljoner pund. (2/7)

Alex Cairns, född 1993, målvakt, Salford, £?
Det är nu helt klart att Cairns återvänder till den klubb som han startade i efter hela nio stycken säsonger på annat håll och 31-åringen är tänkt att vara norske Kristoffer Klaessons ersättare som tredjemålvakt. (9/7)

Joe Rothwell, född 1995, mittfältare, Bournemouth, lån
Eftersom Archie Gray hade lämnat Leeds för Tottenham så behövdes det plockas in en ny mittfältare och den som nu ansluter på lån är Rothewell som andra halvan av förra säsongen var på lån i Southampton. (12/7)

Jayden Bogle, född 2000, försvarare, Sheffield United, £5 miljoner
En ny högerback behövdes tas in då Rasmus Kristensen lånats ut på nytt och den som nu ansluter är en försvarare från ett lag som förra säsongen åkte ur Premier League efter att ha placerat sig klart sist. (21/7)

Klara ut:
Jaidon Anthony, född 1999, mittfältare, Bournemouth, lån avslutat
Yttermittfältaren var inlånad under hela den allra senaste säsongen men han var aldrig nära att ta någon ordinarie plats i startelvan och nu så har han fått återvända till Bournemouth uppe i Premier League. (28/5)

Connor Roberts, född 1995, försvarare, Burnley, lån avslutat
Eftersom Luke Ayling blev utlånad och lånet av Djed Spence avslutades i januari så anslöt Roberts som en helt ny konkurrent till den väldigt unge Archie Gray på högerbacksplatsen men nu är det lånet över. (28/5)

Stuart Dallas, född 1991, mittfältare, slutar
Efter att ha varit skadad i två års tid så berättade den väldigt mångsidige nordirländaren i mitten av april månad att hans karriär är över när hans kontrakt med Leeds tar slut under sommaren som snart tar vid. (28/5)

Robin Koch, född 1996, försvarare, Frankfurt, fri transfer
Den tyske mittbacken är en av många spelare i Leeds vars avtal går ut nu i sommar och han får inte något nytt för i januari berättades det att lånet till tyska Eintracht Frankfurt blir permanent efter säsongen. (28/5)

Luke Ayling, född 1991, försvarare, Middlesbrough, fri transfer
Den riktigt långhårige ytterbacken gick till konkurrenten Middlesbrough på lån i januari månad och då den 32 år unge trotjänarens avtal tar slut i sommar så passar klubben ovan att på ta in honom helt gratis. (28/5)

Ian Poveda, född 2000, mittfältare, fri transfer
Den colombianske yttermittfältaren var under den gångna våren på lån i Sheffield Wednesday då han tydligt inte fanns med i tyske Daniel Farkes framtidsplaner och nu får han lämna Leeds när kontraktet går ut. (7/6)

Jack Harrison, född 1996, mittfältare, Everton, lån
Eftersom ytterspringaren var en av många spelare med utlåningsklausul kunde han bli utlånad till Everton förra sommaren och den klausulen är fortfarande aktiv så nu är han klar för Everton på nytt. (24/6)

Marc Roca, född 1996, mittfältare, Real Betis, £3,8 miljoner
En riktigt omtalad utlåningsklausul gjorde att den defensive mittfältaren kunde bli utlånad från Leeds till Real Betis förra sommaren men den här sommaren valde den spanska klubben i stället att köpa Roca. (28/6)

Archie Gray, född 2006, mittfältare, Tottenham, £40 miljoner
För att få ordning på ekonomin så valde Leeds att sälja den mycket store mittfälts- och högerbackstalangen till Tottenham för bra pengar men det sägs tyvärr inte finnas med någon vidareförsäljningsklausul. (2/7)

Jamie Shackleton, född 1999, mittfältare, fri transfer
Den verkligen mångsidige mittfältaren var skadedrabbad förra säsongen men trots att Leeds ändå ville förlänga med honom så har 24-åringen nu i stället valt att söka lyckan på annat håll efter att avtalet gått ut. (4/7)

Sam Greenwood, född 2002, mittfältare, Preston, lån
Greenwood var förra säsongen utlånad till konkurrenten Middlesbrough och den offensive mittfältaren kommer att vara utlånad även kommande säsong men den här gången så lånas han ut till Preston i stället. (5/7)

Kristoffer Klaesson, född 2000, målvakt, Raków Częstochowa, £?
Leeds tredjemålvakt de senaste åren har nu lämnat för Polen och norske Klaessons sprillans nya klubbadress är en klubb med det lite svårstavade namnet Raków Częstochowa som spelar i högstaligan Ekstraklasa. (8/7)

Charlie Cresswell, född 2002, försvarare, Toulouse, £3,8 miljoner
Den unge och reslige mittbacken fick knappt spela alls förra säsongen så nu lämnar han Leeds och den klubb Cresswell kommer tillhöra framöver är en klubb från de södra delarna av Frankrike i form av Toulouse. (8/7)

Diego Llorente, född 1993, försvarare, Real Betis, £2,5 miljoner
Mittbacken var under förra säsongen på lån i Roma men den här gången lämnar han Leeds permanent och hans nästa klubbadress är Real Betis i La Liga dit även Marc Roca har flyttat den här sommaren. (10/7)

Glen Kamara, född 1995, mittfältare, Rennes, £?
Det blev verkligen oväntat endast en säsong i Leeds för mittfältaren från Finland i och med att det nu har rapporterats att han är helt klar för den franska klubben Rennes som förra säsongen blev tia i Ligue 1. (17/7)

Rasmus Kristensen, född 1997, försvarare, Frankfurt, lån
Den danske högerbacken var förra säsongen utlånad till italienska Roma och nu har det rapporterats att han har blivit utlånad på nytt men denna gång går flyttlasset till Eintracht Frankfurt i tyska Bundesliga. (19/7)

Cody Drameh, född 2001, försvarare, Hull, fri transfer
Den unge högerbacken var inte bra när han fick spela i A-laget och nu är det helt klart att han tackat nej till Leeds kontraktserbjudande då han är klar för Hull på fri transfer efter att hans kontrakt har gått ut. (23/7)

Stötta bloggen:

Per köp: Greatdays, Stor & Liten, Allente, Björn Borg, Cellbes, Webhallen, DOZ Apotek, Kjell & Company, Trivago, Dustin Home, TV4 Play