Revie Stand

Silly Season (uppdaterad 1:a sep)

Artikel

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Charlie Horton, född 1994, målvakt, Cardiff, fri transfer
Ung målvakt som är född i London men flyttade till USA som nioåring. Via Peterborough och Cardiff har han nu hamnat i Leeds. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt och till en början är det tänkt att Horton ska spela med U21-laget.
Uppdaterad 2015-06-09

Lee Erwin, född 1994, anfallare, Motherwell, fri transfer
Erwin spelade en hel del som yttermittfältare under den senaste säsongen men fick i slutet av densamma flytta upp på topp. Motherwell slutade dock på en kvalplats i den skotska högstaligan och fick kvala sig kvar mot Rangers. Erwin avslutade säsongen med att göra fem mål på de avslutande nio matcherna, bland annat ett mot Rangers i kvalet. Han är nu klar för Leeds och har skrivit på ett treårskontrakt.
Uppdaterad 2015-06-10

Souleymane Bamba, född 1985, försvarare, Palermo, £1 miljon
Efter att den franskfödde ivorianen lånades in i januari förra säsongen förbättrades försvarsspelet avsevärt. Nu har övergången gjorts permanent. Bamba har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir med det Leeds tredje nyförvärv den här sommaren.
Uppdaterad 2015-06-24

Chris Wood, född 1991, anfallare, Leicester, £3 miljoner
Nyzeeländaren köptes av Leicester i januari 2013 och under sin tid i klubben gjorde han tjugo mål på sextiotvå matcher. I Premier League blev det dock knappt någon speltid alls och under våren var han utlånad till Ipswich. Även Wolves var intresserade av att köpa Wood men fick dra sig ur då priset var för högt. Wood har skrivit på ett fyraårskontrakt.
Uppdaterad 2015-07-01

Tom Adeyemi, född 1991, mittfältare, Cardiff, lån
Mittfältaren är en löpstark spelare med hög arbetskapacitet som Uwe Rösler känner till väl då Adeyemi var utlånad till Brentford under Röslers tid där. Lånet sträcker sig säsongen ut och mittfältaren blir därmed Leeds femte nyförvärv under sommaren.
Uppdaterad 2015-07-14

Ross Turnbull, född 1985, målvakt, Barnsley, fri transfer
Turnbull är en rutinerad målvakt som bland annat var med i den Chelsea-trupp som vann Champions League säsongen 2011/12. Han missade dock slutet av förra säsongen på grund av en ryggskada men ska nu vara helt återställt. Målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer att få agera andremålvakt bakom Silvestri.
Uppdaterad 2015-07-15

Stuart Dallas, född 1991, mittfältare, Brentford, £1.3 miljoner
Leeds har länge varit i behov av yttermittfältare, främst en till vänster, och då Dallas kan spela på båda kanterna är han ett mycket välbehövligt tillskott till truppen. Han kommer närmast från Brentford där han förra säsongen gjorde åtta mål på fyrtiotre matcher. Nordirländaren har skrivit på ett treårskontrakt och blir därmed Leeds sjunde nyförvärv under sommaren.
Uppdaterad 2015-08-04

Jordan Botaka, född 1993, mittfältare, Excelsior, £?
Ytterligare en yttermittfältare är nu klar för klubben. Botaka är en snabb och oberäknelig spelare. Han är landslagsman för Kongo-Kinshasa och kommer närmast från den nederländska klubben Excelsior. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt.
Uppdaterad 2015-09-01

Klara ut:
Granddi N’Goyi, född 1988, mittfältare, Palermo, lån avslutat
Mittfältaren lånades in tillsammans med Bamba men har knappt kunnat spela någonting på grund av skadeproblem. Enbart en match blev det under den nyligen avslutade säsongen.
Uppdaterad 2015-05-21

Edgar Cani, född 1989, anfallare, Catania, lån avslutat
Då laget under hösten saknade en bra target-anfallare lånades albanen Cani in under januarifönstret. Det blev allt annat än succé. Efter sparsamt med speltid har nu Cani återvänt till Catania.
Uppdaterad 2015-05-21

Zan Benedicic, född 1995, mittfältare, Milan, lån avslutat
Benedicic skadade knäet i inledningen av säsongen och var efter det borta säsongen ut. En match blev det allt som allt för den unge slovenen.
Uppdaterad 2015-05-21

Brian Montenegro, född 1993, anfallare, Nacional Asunción, lån avslutat
Anfallaren har under säsongen mestadels spelat för U21-laget och har där gjort en hel del mål. Dock har det inte resulterat i så mycket speltid för A-laget. Han har nu återvänt till Nacional Asunción.
Uppdaterad 2015-05-21

Adryan, född 1994, mittfältare, Flamengo, lån avslutat
Förväntningarna var stora när Adryan lånades in under sommaren men de infriades aldrig. Mittfältaren fick en del speltid under hösten men under den andra halvan av säsongen fick han knappt plats i truppen.
Uppdaterad 2015-05-21

Dario Del Fabro, född 1995, försvarare, Cagliari, lån avslutat
Unge Del Fabro är ytterligare en spelare som varit inlånad under säsongen. Precis som för Montenegro är det mestadels spel i U21-laget som har gällt för italienaren. Han har nu återvänt till Cagliari.
Uppdaterad 2015-05-21

Stuart Taylor, född 1980, målvakt, fri transfer
Den rutinerade målvakten blev Leeds första nyförvärv förra sommaren och skrev då på ett ettårskontrakt. Han värvades in som andremålvakt och har under säsongen mest fått sitta på bänken. Klubben väljer nu att inte erbjuda honom något nytt kontrakt och han lämnar därmed på fri transfer.
Uppdaterad 2015-05-21

Alex Cairns, född 1993, målvakt, fri transfer
Att Cairns inte skulle få något nytt kontrakt efter säsongen kom inte som en överraskning. Han har nästan inte fått någon speltid alls på flera säsonger och har mest fått agera tredje målvakt. Han lämnar på fri transfer.
Uppdaterad 2015-05-21

Aidan White, född 1991, mittfältare, fri transfer
White började spela i klubben som nioåring men nu är tiden i klubben över. Kontraktet går ut och han erbjuds inte något nytt. Den senaste säsongen blev förstörd på grund av en skadad fot, en skada som han ådrog sig redan under försäsongen.
Uppdaterad 2015-05-21

Michael Tonge, född 1983, mittfältare, fri transfer
Mittfältaren har fått relativt mycket speltid de senaste säsongerna men den här säsongen minskade den drastiskt. Under våren har han under en period varit utlånad till Millwall. Kontraktet går ut och han lämnar därmed klubben.
Uppdaterad 2015-05-21

Zac Thompson, född 1993, mittfältare, fri transfer
Thompson kom till klubben från Everton som 18-åring men har inte slagit igenom. Kontraktet går nu ut och under våren fick han tillåtelse att provspela med Scunthorpe. Han lämnar på fri transfer.
Uppdaterad 2015-05-21

Rodolph Austin, född 1985, mittfältare, fri transfer
Många höjde på ögonbrynen när det meddelades att Austin inte skulle få något nytt kontrakt. Under den nyligen avslutade säsongen hade han allt som oftast en fast plats i startelvan. Han gillades dock inte av Cellino och lämnar därmed på fri transfer.
Uppdaterad 2015-05-21

Billy Sharp, född 1986, anfallare, Sheffield United, £?
Sharp anlände till klubben förra sommaren och gjorde mål direkt i ligadebuten. Under säsongen blev det dock en hel del bänksittande för anfallaren och nu är det klart han lämnar klubben för Sheffield United där han återförenas en fjärde gång med Nigel Adkins.
Uppdaterad 2015-07-25

Steve Morison, född 1983, anfallare, Millwall, £?
Morison anlände till Leeds i januari 2013 men tiden i klubben har inte varit speciellt lyckad för anfallaren. Enbart fem mål på fyrtioen spelade matcher talar sitt tydliga språk. Han var dessutom en av de bäst betalda spelarna i truppen. Millwall har betalat en liten summa pengar för att lösa anfallaren från det sista året på kontraktet och Morison lämnar därmed på fri transfer.
Uppdaterad 2015-08-04

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg, PhoneLife, Lekia, C More