Revie Stand

Virgo: ”Ett mycket bra nyförvärv”

Artikel

Lånet av Sunderlands Will Buckley, tidigare i bland annat Watford och Brighton, blir helt klart nästa vecka och den förre Brighton-spelaren Adam Virgo, nu expert på Channel 5, tror att yttermittfältaren kan bli nyttig för Leeds.
– Han är mångsidig. I en 4-3-3-uppställning kan han spela både till vänster och till höger utan problem. Han är snabb och på bortaplan är han väldigt bra på att ta med sig bollen tjugo eller trettio meter upp i planen för att minska på pressen, säger Virgo till tidningen Yorkshire Evening Post.
Med Buckley i startelvan skapas fler målchanser.
– Hans spelsätt gör att mittfältarna kan ta sig in i straffområdet mer. Fler målchanser kommer att skapas för spelare som Chris Wood.

Buckley har dock haft en del skadeproblem tidigare.
– Jag vet inte hur hans fysiska form är då han inte har spelat så mycket för Sunderland. Han hade problem med baksida lår i Brighton, speciellt under hans andra år. Han var sig inte lik under den perioden, säger Virgo.
Han kan bli populär bland supportrarna.
– När han är som bäst kommer supportrarna att älska hur han spelar. Supportrar älskar alltid en ytter som löper mot försvarare, det gör även managers. Det kanske inte fungerade i Sunderland men det är inte någon överraskning att så många Championship-klubbar ville ha honom. Han är ett mycket bra nyförvärv, avslutar Virgo med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Skalhuset, Kjell & Company, C More, Yves Rocher, Björn Borg, Partytajm