Revie Stand

Färjestad: Silly Season 2017 (Upp. 30/6)

Färjestad

(Senaste nytt i rött)

Klara in:
Martin Johansson, född 1987, forward, Örebro
Den snabbskrinande forwarden har ryktats vara på väg till Färjestad under en längre tid och nu så har flytten blivit officiell. Han kommer närmast från Örebro där han har gjort en hel del poäng under de senaste fyra säsongerna. Johansson har skrivit på ett tvåårskontrakt och det finns även en option att förlänga det med ett år till. (30/3)

Theodor Lennström, född 1994, back, BIK Karlskoga
Den defensiva backen inledde sin karriär i AIK och spelade tjugosex matcher för dem när de senast var uppe i SHL. De senaste två åren har han dock representerat BIK Karlskoga och där gjort mycket bra ifrån sig. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir därmed Färjestads andra nyförvärv inför den kommande säsongen. (31/3)

Michael Lindqvist, född 1994, forward, AIK
Lindqvist spelade i AIK:s förstakedja under den gångna säsongen och vann till och med klubbens interna skytteliga. Precis som de två tidigare nyförvärven så har han skrivit på ett tvåårskontrakt. (31/3)

Jens Westin, född 1989, back, Timrå
Ännu ett nyförvärv som närmast kommer från Allsvenskan. Han har dock spelat i SHL tidigare och har visat prov på ett stort ledarskap som kan komma att bli mycket viktigt. Kontraktet är på ett år och det finns även en option att förlänga det med ett år till. (1/4)

Dick Axelsson, född 1987, forward, Davos
Axelsson är nu tillbaka i Färjestad som han har två SM-guld med sedan tidigare. De senaste tre säsongerna har han spelat i Schweiz, men den gångna säsongen förstördes på grund av en knäskada. Han har skrivit på ett ettårskontrakt och det finns även en förlängningsoption. (12/4)

Jesse Virtanen, född 1991, back, Lukko
Den finske backen är nu redo för en ny utmaning efter en lång karriär i moderklubben Lukko Rouma. Han är stark defensivt, men på senare tid har han även utvecklat offensiven och gjort en hel del poäng. Kontraktet med Färjestad sträcker sig över den kommande säsongen. (26/4)

Ilari Melart, född 1989, back, Luleå
Sportchefen Peter Jakobsson sökte efter lite tyngd på backsidan och nu har han fått det i den finske jätten Melart som de senaste två säsongerna har spelat för Luleå. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt. (2/5)

Christoffer Törngren, född 1994, forward, Hv71
Under större delen av våren har det mer eller mindre varit klart att den nyblivne SM-guldmedaljören skulle lämna Småland för första gången i karriären för spel i Karlstad och Färjestad. Idag blev övergången officiell och den unge forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt. (4/5)

Niklas Fogström, född 1982, center, Linköping
Jakten på den sista pusselbiten har pågått under en längre tid, men idag presenterade Färjestad Fogström som ny center i klubben. Finländarens kontrakt är på ett år och det finns även en förlängningsoption. (30/6)

Klara ut:
Adam Werner, född 1997, målvakt, Björklöven, lån
Werner skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Färjestad, men det blir inget spel i Karlstadlaget för den unge målvakten utan den kommande säsongen lånas han istället på nytt ut till Björklöven. (22/3)

Joel Eriksson Ek, född 1997, center/forward, Minnesota Wild
20-åringen inledde säsongen på andra sidan Atlanten, men återvände sedan till Färjestad för spel på hemmaplan säsongen ut. Nu efter uttåget ur slutspelet har Eriksson Ek dock snabbt försvunnit tillbaka till NHL där han troligen blir kvar en lång tid framöver. (28/3)

Anton Gustafsson, född 1990, center, ny klubb ej klar
Bengt Åke Gustafssons son anlände till Färjestad i början av december då Karlstadlaget behövde förstärka på centersidan. Tiden i Karlstad blev dock inte som Gustafsson hade hoppats på och efter enbart en poäng på tjugofyra matcher så får han inte något nytt kontrakt. (30/3)

Andreas Jämtin, född 1983, forward, ny klubb ej klar
Den rutinerade forwarden fick inför den senaste säsongen ett kontrakt då Färjestad behövde någon som kunde göra grovjobbet och som kunde få motståndarna att dra på sig utvisningar. Nu står det dock klart att det inte blir någon förlängning av kontraktet. (30/3)

Hugo Enock, född 1997, back, ny klubb ej klar
Färjestad ville att backtalangen, som hade ett utgående kontrakt, skulle spela i Allsvenskan under den kommande säsongen. Till en början var de inte säkra på om de skulle låna ut eller släppa honom, men idag meddelar 19-åringens agent att det blev det sistnämnda. (31/3)

Magnus Nygren, född 1990, back, ny klubb ej klar
Lagkaptenen har nu valt att aktivera en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan bryta sitt avtal med Färjestad för spel i Schweiz, Finland eller Ryssland. Allt pekar på att det blir spel i den schweiziska ligan för den hårdskjutande backen kommande säsong. (11/4)

John Persson, född 1992, forward, ny klubb ej klar
Supportrarna försökte genom namninsamlingar att få Färjestad att ge den storväxte forwarden ett nytt kontrakt, men det hjälpte inte. Den tillträdande sportchefen Peter Jakobsson meddelar nu att det inte blir någon fortsättning i Karlstadlaget för 24-åringen. (13/4)

Milan Gulas, född 1985, forward, ny klubb ej klar
Forwarden har gjort en hel del poäng sedan han anlände till Färjestad för några säsonger sedan, men nu är det klart att det inte blir någon fortsättning i Karlstadlaget för tjecken. Gulas skulle på nytt ha missat många matcher på grund av artistkontraktet och det tycker inte den tillträdande sportchefen Peter Jakobsson är optimalt. (24/4)

Jonas Holös, född 1987, back, ny klubb ej klar
I och med Melarts ankomst så finns det inte plats för några fler backar i truppen och det gör att den norske landslagsspelaren inte kommer att spela för Färjestad nästa säsong. (3/5)

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Bloomify, Lekia, LloydsApotek, Cellbes, Webhallen, Buttericks, Kjell & Company, Partytajm, Yves Rocher, Björn Borg

Per köp: