Revie Stand

Färjestad: Två spelare i JVM-truppen

Färjestad

Vid årsskiften väntar på nytt JVM och i måndags presenterade förbundskapten Rickard Grönborg den preliminära truppen, en trupp som sedan kommer att bantas med två forwards innan turneringen drar igång. Två Färjestad-spelare är uttagna: Rasmus Asplund och Joel Eriksson-Ek. Asplund var med även förra året, men fick då lämna som sista man.
– Det kändes ju surt förra året såklart, men jag känner väl att min chans att få vara med hela vägen har förbättrats genom att jag etablerat mig i SHL och växt som spelare, säger Asplund till klubbens hemsida.
Även Eriksson-Ek hoppas på att få åka med till Finland.
– Faktiskt. Det skulle vara en stor grej att få vara med om ett JVM. Det har ju blivit mer populärt att följa med åren och jag själv har ju suttit uppe på nätterna och kollat, senast nu i Kanada, säger han.
Det är en bra trupp som Sverige förfogar över.
– Tycker att vi har en bra trupp med spetsar som William Nylander och Adrian Kempe så vi har lika god chans att gå hela vägen som alla andra, avslutar Asplund med.

Stötta bloggen:

Per köp: Stayhard, Bokus, Cervera, Ginza, Stor & Liten, Åhlens, Apohem, Cellbes, Buttericks, C More, Webhallen, Bloomify, Björn Borg, Yves Rocher, Partytajm, Polarn O. Pyret, Skalhuset, Kjell & Company